تغذیه و سلامت

«تغذیه و سلامت»

شلغم

شلغم گیاهی است علفی که گلهای آن ریز و کوچک بوده و برگهایش فــاقد کرک می باشد.

خواص

شلغم سرشار از ویتامینهای C، B و A و املاح فسفر، ید، گوگرد، آرسنیک و قند است. چنانچه تخم شلغم را بکوبند و به مقدار شش گرم در دم کرده برگ تیول مصرف کنند ادرار را زیاد می کند در امراض سرماخوردگی، سنگ کلیه، سنگ مثانه تجویز می شود. شلغم پخته به شکل ضماد در درمان نقرس، درد مفاصل، آبسه، تومور، دمل، کورک، گوشه انگشت و سرمازدگی بدن موثر است. خوردن شلغم عفونتهای سینه و گرفتگی صدا را بر طرف می کند. مدر است و تحریکات جنسی را افزایش می دهد. خوردن شلغم برای افراد مبتلا به بیماری مرض قند منـــــــاسب نمی باشد. روغن دانه شلغم ملین بوده و در درمان قولنج کبد و قولنج کلیه مفید است همچنین این روغن برای بهبود جراحات بکار می رود. ریشه شلغم در درمان اسکوربوت، نقرس و التهاب مثانه بکار می رود.

انگور

درخت انگور درختی است که مانند پیچک، قدرت بالا رفتن دارد. ساقه آن گره دار و برگهای آن دارای دمبرگهای دراز و به رنگ سبز تیره، گلهای آن کوچک و خوشه ای است. میوه گیاه گوشتی است و آب فراوانی در آن وجود دارد.

انگور تغذیه و سلامت
انگور

خواص

     انگور دارای ویتامین A و B و C و املاحی چون قند، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ید، منگنز، و منیزیم است. انگور مدر و ملین است و در درمان کم خونی، سوء هاضمه، سوء تغذیه، درد مفاصل، رماتیسم، انسداد مجرای طحال و کبد و یبوست مفید است. افرادی که طبیعی صفراوی یا دموی دارند یا کسانی که عمل جراحی یا وضع حمل کرده اند می توانند برای بهبود خود انگور مصرف کنند. مصرف روزانه سه استکان آب انگور پس از غذا در درمان نقرس، رماتیسم، سنگ کلیه و سنگ مثانه مفید است. دم کرده برگ خشک درخت انگور به میزان 25 گرم در یک لیتر آب در درمان اسهال و یرقان و به شکل محلول در درمان ورم چشم بکار می رود. مالیدن آب انگور به وسیله پنبه به صورت و شستن صورت پس از ده دقیقه پوست را صـاف و روشن می کند. جوشانده کشمش در آب داروئی مناسب برای درد سینه و امراض ریوی است. انگور نارس سبب ایجاد درد و ناراحتی در شکم و روده می شود. برگ درخت انگور مقوی، قابض و مدر است و در درمان اسهال، خونریزی، نقرس، استفراغ، بر افروختگی صورت و واریس به شکل جوشانده مصرف می شود. جوشانده برگ مو به صورت کمپرس در رفع سرمازدگی به کار می رود.

اسفناج

     اسفناج گیاهی علفی است که ارتفاع آن به 80 سانتیمتر هم می رسد. ساقه گیاه مستقیم و گلهای آن در ماههای خرداد تا شهریور می شکفند که رنگ آن مایل به سبز است. برگها دارای پهنک مثلثی شکل و فلش مانند می باشد.

خواص

     اسفناج سرشار از ویتامینهای D و C و B و A می باشد. اسفناج همچنین دارای مقادیری آهن، آهک، فسفر، منیزیم و پتاسیم است. مصرف اسفناج برای رفع کم خونی، نقاهت بعد از بیماری و افزایش گلبولهای قرمز خون مفید می باشد. زنان حامله می توانند در وعده های غذایی خود از اسفناج به میزان زیاد استفاده کنند. اسفناج سبب تحریک روده ها و کار کردن شکم می شود و بدین طریق مجاری دستگاه گوارش را پاک می کند. اسفناج در رفع یبوست و بواسیر نیز مفید است. جوشانده برگ اسفناج در رفع اسهال موثر است. دم کرده تخم اسفناج به میزان پنج گرم در یک استکان آب ملینی مناسب است. پخته برگ اسفناج در روغن زیتون ضماد خوبی برای سوختگی، زخم سودا است. اسفناج باعث ترشح صفرا، ترشح معده، روده و لوزالمعده می شود. در درمان اسکوربوت، کم خونی، بیماریهای پوستی و ناراحتیهای عصبی مصرف اسفناج بسیار مفید خواهد بود. در درمان سرفه، آسم، گرفتگی صدا، قولنج کبد، رماتیسم و نقرس نیز اسفناج بسیار موثر خواهد بود. افرادی که مبتلا به ناراحتی کبد یا رماتیسم هستند یا تورم مفاصل، سنگ کلیه، سنگ مثانه، ورم معده یا روده دارند بهتر است اسفناج مصرف کنند.

پرتقال

     درخت پرتقال درختی است که ارتفاع آن به 5 متر هم می رسد. گلهای این درخت به شکل کاسه و معطر و میوه آن در فره های مختلف وجود دارد.

FOSI024D

خواص

     پرتقال سرشار از ویتامین C و B و املاح آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و سدیم و مس است. مصرف پرتقال پس از غذا دهان را ضد عفونی می کند حرکات معده و روده را تنظیم می کند عمل هضم را آسان می کند و اشتها آور است. افراد مبتلا به سوء هاضمه و یبوست بهتر است پس از غذا پرتقال بخورند. پرتقال خون را رقیق می کند و برای کسانی که جوش صورت، اگزما یا امراض پوستی دارند خوردن آن توصیه می شود. مالیدن پرتقال به صورت سبب پاک شدن پوست و لطافت و زیبایی آن می شود. دم کرده برگ و گل پرتقال در آب برای افراد عصبی و بدخواب مفید است. پرتقال مقاومت بدن را بال می برد، مدر، ملیه و رقیق کننده خون است. پرتقال ضد اسکوربوت بوده و در رفع التهاب مخاط لثه و دهان مفید است. مالیدن پرتقال به مدت 20 دقیقه روی پوست سبب شادابی پوست و جلوگیری از چین و چروک آن می شود. چنانچه پس از پاک کردن صورت از آرایش گوشت له شده پرتقال را به آرامی روی صورت بمالند سبب سلامتی و شادابی پوست می شود.

سیر

     سیر گیاهی علفی است که برگهای آن باریک و دراز و گلهایش به رنگ سفید با لکه های کوچک قرمز است. میوه سیر به رنگ سفید مایل به خاکسری است.

Z7073

خواص

     سیر سرشار از گوگرد، سیلیس و ید است و به همین دلیل بدن را در برابر بیماریها مصون نگه می دارد. خوردن سیر تازه سبب افزایش اشتها می شود و عمل هضم غذا را آسان می کند. در درمان عفونت ریه، برونشیت، سیاه سرفه، آسم، سل ریوی و گریب مصرف سیر توصیه می شود. در درمان کرم روده می توان چند به سیر را در آب جوشاند و روزی دو بار میل کرد. در ضد عفونی کردن زخمها و بهبود آنهــــــا می توان از خیسانده سیر رنده شده در سرکه استفاده کرد. به شکل استعمال خارجی برای شستشوی زخمهای حاصل از کچلی و گال می توان از جوشانده سیر رنده شده در آب استفاده کرد. مالیدن یک حبه سیر تازه بر روی گل مژه و نیش حشرات در بهبود آنها موثر است. سیر ملین است و در پائین آوردن فشار خون، درمان سوء هاضمه و باکتریهای روده و بیماریهای دستگاه تنفس مفید است. سیر به علت اینکه خون را تصفیه می کند در درمان تصلب شرائین، رماتیسم، التهاب مفاصل، سیاتیک، واریس، بواسیر، سینوزیت، ورم لوزه، سل ریوی و استحکام دندانها بسیار مفید است. مبتلایان به امراض پوستی نباید از سیر استفاده کنند.

سیب

     سیب درختی است که ارتفاع آن به 6 متر می رسد. برگهای آن به شکل بیضی و گلهایش به رنگ سفید یا صورتی و میوه آن گرد و با دو سر فرو رفته به رنگ زرد یا قرمز است.

FOCA058J

خواص

     دم کرده شکوفه های درخت سیب ضد تشنج و دوای درد سینه، گریپ و دل درد است. سیب، مقوی، دافع اسیداوریک و تقویت کننده قلب است. خوردن سیب با پوست در درمان یبوست مفید است و خوردن سیب بدون پوست در درمان اسهال کاربرد دارد. در ناراحتیهای اعصاب، رماتیسم، نقرس، بیماریهای پوستی، بی خوابی، سرفه، سرماخوردگی، تب، اضطراب، براسیر، فشار خون بالا، گرفتگی صدا، کولیت، دیسانتری، ناراحتیهای کلیوی و دیابت خوردن سیب بسیار مفید می باشد. در درمان یرقان و رشد کودکان و زیبا شدن جنین زنان باردار خوردن سیب توصیه می شود. سیب سرشار از پتاسیم، سدیم، کلسیم، و ویتامینهای گوناگون است. مصرف سیب باعث ضدعفونی شدن روده و دستگاه گوارش می شود و در درمان زخم معده و روده مصرف آن بسیار مفید و موثر است. در درمان اسهال کودکان خوردن سیب به شکل رنده شده توصیه می شود. در مداوای اختلالات عصبی زنان باردار و اختلالات تنفسی، یبوست و اسهال و ترش کردن معده آنان مصرف سیب می­تواند بسیار موثر باشد. افراد مبتلا به ناراحتیهای معده یا سوء هاضمه چنانچه نمی­توانند به راحتی سیب خام مصرف کنند می­توانند رنده شده آن را با عسل، یا پخته یا دمکرده را مصرف کنند.  

سویا

     سویا گیاهی است که ارتفاع آن به یک متر هم می رسد. برگهای آن متناوب و گلهای سفید مایل به بنفش است. میوه گیاه زرد رنگ و دارای چند دانه می باشد. دانه سویا به شکل کروی و به رنگ سفید، زرد یا قهوه ای است.

خواص

     سویا سرشار از ویتامین A می باشد، همچنین ویتامین B2 و B1 در آن به وفور یافت می شود. جوانه سویا ملین، مسهل، ضدنفخ، باز کننده مجاری عروق است و در درمان رماتیسم، دیابت و تصلب شرائین مفید است. سویا جانشین خوب و مناسبی برای گوشت و پروتئینهای حیوانی است. در تسکین درد های عصبی، ضعف عمومی بدن، بی خوابی، کم خونی، خارش پوست، ترک کنار انگشتان و لبها، زخم معده، اسم، ریزش مو و افزایش قوای جنسی مصرف سویا مناسب و مفید است. مصرف سویا سبب جذب کلسیم می شود و در رشد استخوانها و استحکام دندانها بسیار مفید است. سویا می تواند جانشین خوبی برای پروتئین گوشت باشد و افراد گیاهخوار می توانند به جای گوشت از آن استفاده کنند. سویا سرشار از منیزیم، پتاسیم، فسفر، سدیم و گوگرد است که مصرف آن از پیری زودرس جلوگیری می کند.

کاهو

     کاهوی خوراکی گیاهی است با برگهای پهن به رنگ سبز روشن که دارای مقادیر زیادی آب است.

Z6824

خواص

     کاهو دارای مقادیر زیادی ویتامین D و C و B و A است. همچنین املاحی چون کلسیم، فسفر، منیزیم، ید، منگنز، روی، سدیم و مس بوفور در آن یافت می شود. کاهو اشتها آور است و باعث تقویت معده و روده می شود و ترشح اسید معده را زیاد می کند. کاهو یبوست را بر طرف می کند و در معالجه یرقان، انسداد مجاری طحال و کید مفید است. افراد چاق و صفرائی مزاج باید به طور مرتب از کاهو استفاده کنند. کاهو دارای خواص مسکنی نیز هست و در افراد عصبی، تشنج و پریشــــان توصیه می شود. جوشانده شصت گرم کاهو در یک لیتر آب برای رفع یبوست و محلول آن برای شستشوی پوست و جهت رفع جوش بسیار مفید است. افراد مبتلا به بی خوابی، طپش قلب و دردهای عصبی بهتر است به حال شام از سالاد کاهو استفاده کنند. جوشانده تخم کاهو به میزان یک قاشق مربا خوری در یک استکان آب محلولی مناسب برای شستشوی چشم و خوردن آن درمانی مناسب برای درد سینه است.

گوجه فرنگی

     گوجه فرنگی گیاهی است علفی که برگهای آن ترکیبی از برگچه های نامساوی است. گلهای گوجه فرنگی مایل به سبز و تک تک هستند. میوه این گیاه گوشتی و قرمز است.

FOSI035D

خواص

     گوجه فرنگی سرشار از ویتامینهای K و C و B و A می باشد و املاح آهک و فسفر به وضوح در آن یافت می شود. گوجه فرنگی اشتها آور و خنک بوده و بدن را در برابر امراض ضد عفونی می کند. گوجه فرنگی هضم مواد نشاسته ای را آسان می کند. گوجه فرنگی خون را قلیایی می کند و افراد صفراوی مزاج و دموی مزاج بهتر است از این گیاه استفاده کنند. افراد مبتلا به ارتریت، درد مفصل، سنگ کلیه، سنگ مثانه، کبد و یبوست بهتر است در رژیم غذایی خود از گوجه فرنگی استفاده کنند. برای رفع جوش های سر سیاه پوست باید یک عدد گوجه فرنگی را نصف کرده و آرام روی صورت مالید و روز بعد با ترشک کوبیده این کار انجام داد و سپس صورت را با آب سرد شستشو داد. افراد مبتلا به ورم مفاصل می توانند برای رفع ورم از گوجه فرنگی استفاده کنند. افراد مبتلا به تنبلی معده و نارسائی جهازهاضمه بهتر از خوردن گوجه فرنگی خودداری کنند. مصرف گوجه فرنگی سبب قلیایی شدن خون می شود و مقاومت بدن را در برابر بیماریهای عفونی افزایش می دهد. املاح موجود در گوجه فرنگی نیز در خون سازی و تقویت اعصاب نیز مفید می باشد.

پیاز

پیاز گیاهی است که برگهای آن استوانه ای و نوک تیز و گلهایش سفید و به شکل چتر کروی است. برگهای زیرزمینی گیاه که به شکل مدور می باشد ایجاد میوه پیاز را می کند.

ONIONS

خواص

پیاز سرشار از ویتامین A و B و آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم، ید و سیلیس و قند است. افراد مبتلا به بیماری قند یا افرادی که کار فکری می کنند یا دچار هضم سخت غذا هستند و افرادی که مبتدلا به بیخوابی می باشند باید پیاز مصرف کنند. با خوردن پیاز می توان عفونتهای خونی، آسم، گلودرد، برونشیت، گریپ، ورم غدد، آبسه، جوشهای زیر پوست، نرمی استخوان و تصلب شرائین هستند را بهبود بخشید. خوردن پیاز خام به همراه غذا عمر را زیاد می کند و باعث سلامت بدن می شود. افرادی که دارای ناراحتیهای کلیه و مثانه هستند یا دچار سرماخوردگی می شوند بهتر است با غذای خود پیاز خام بخورند. پیاز میزان قند و کلسترول را کاهش می دهد و نیروی جسمی را افزایش می دهد. مصرف زیاد پیاز سبب کم خونی، فراموشی، حالت تهوع و تشنگی می شود که باید در خوردن آن اعتدال به خرج داد.

همچنین ببینید گوگل کروم

نوشته شده در 29 خرداد 1400

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *