«تکنولوژی نوین»
چکیده
امروزه براي شفاف كردن امر آموزش، متنوع کردن وسایل فرآيند تدريس و روشن كردن مطالب درسي، استفاده از وسايل كمكآموزشي توسط معلمان امري اجتنابناپذير است. دانشآموزان با استفاده از وسايل كمكآموزشي به فرآيند يادگيري و تدريس عينيت ميبخشند و به آساني به در جريان تدريس به فراگيري آموختههاي جديد ميپردازند. وسايل كمكآموزشي زمينه لازم را براي يادگيري در دانشآموزان به طور گسترده ميآورند و دانشآموزان خود را در فرآيند تدريس و ياددهی به حساب ميآورند.
وسايل كمكآموزشي، اعم از ساده و پيچيده، به عنوان ابزاري براي ايجاد تسهيل در امر تدريس و يادگيري در نظامهاي آموزشي به كار ميروند. اين وسايل از حيث اينكه تئوري و عمل را با هم تركيب كرده، باعث ماندگاري يادگيري و تنوع بخشي در كلاس درس ميشوند حائز اهميتاند. باتوجه به پيشرفتهاي علمي و تكنولوژيكي در عصر حاضر، وسايل كمكآموزشي به عنوان يك رابط توانستهاند نقش خود را به خوبي ايفا كنند. بديهي است اگر معلمان مهارتهاي لازم را براي كاربرد اين وسايل داشته باشند، اثربخشي آنها بيشتر خواهد بود.
1-1 تاريخچه تكنولوژي آموزشي
اريك اشباي از نخستين كساني بود كه استفاده از رسانه هاي الكترونيكي را در سال 1967 به عنوان انقلابي در آموزش و پرورش مطرح كرد. جان آموس كومينوس فكر استفاده از تصاوير را در كتب درسي ترويج داد. از رسانه هاي ديداري و شنيداري در اواسط دهه 1950 مطرح شد در سال 1925 سيدفي پرس متوجه شد كه شاگردان با استفاده از دستگاه بسيار ساده اي كه او براي ارائه امتحانات و ارزشيابي ساخته بود با سرعت متناسب با توانايي خود آموزش مي بينند. بعد برهاس. اف. اسيكنر دستگاهي به نام ماشين تدريس ساخت كه مي توانست مطالب درسي را به صورت ساده به شاگردان ارائه دهد.
1-2 تحولات تکنولوژی آموزشی در ادوار تاریخی (قبل از 1900)
در گذشته البته به شکل گسترده امروزی تکنولوژی آموزشی مورد استفاده قرار میگرفته،حتی سابقه استفاده از ان به زعم«ساتلر» به دوره پنجم قبل از میلاد باز میگردد. به اعتقاد وی سوفیسطائیان از پیشگامان استفاده از تکنولوژی آموزشی بوده اند. از جمله افرادی که تحول بنیادی را در آموزش وپرورش چه از جهت روش و محتوا باعث گردیدند
1-3 تحولات تکنولوژی آموزشی بعد از 1900
تکنولوژی آموزشی در سالهای 1900 با وسایل وابزار و رسانه هایی که امر آموزش را اسان می سازد یگانه تلقی گردیده بود. در همین سالها بود که کارخانه های سازنده ابزار شروع به ساختن انواع پروژکتورها کردند. گرچه در ابتدا اهداف آنها این نبود که از پروژکتورها در مدارس استفاده شود ولی کمکم این ابزارها در مدارس رسوخ کردند. به دنبال ان در حدود سال 1920 کتابهایی در زمینه آموزش بصری نگاشته شد،تا این که در دهه 1930 سرمایه گزاری های بسیاری بر روی فیلم های آموزشی و انواع وسایل سمعی وبصری انجام گردید، در سالهای پس از جنگ جهانی دوم وسایل تحقیقات در مورد وسایل سمعی و بصری همچنان گسترش یافت (همان: 24).
1-4 تاریخچه تحول تکنولوژی آموزشی در ایران
مرحله اول:در ایران از سال 1306 به بعد بعضی مدارس اقدام به ایجاد ازمایشگاه های فیزیک و علوم زیستی کردند اما یکسری عوامل مانع تحقق کامل این اقدامات گردید مثل نداشتن کادر متخصٌص،کمبود ابزار و وسایل و…
در سال 1308 اداره کل هنرهای زیبا تاسیس گردید که بر کل فعالیتهای هنری نظارت میکردند و مسئول استفاده از وسایل سمعی وبصری در مدارس نیز بودند. وایجاد ازمایشگاه های سمعی وبصری دانشسراها نیز جزء فعالیتهای این اداره بود.
مرحله دوم: در سال 1341 اداره به نام سمعی وبصری در وزارت فرهنگ تشکیل گردید که بعد ها به نام دفتر آموزش سمعی و بصری فعالیتهای خود را ادامه داد. تلویزيون آموزش در سال 1343 زیر نظر آموزش وپرورش تاسیس شد. در سال 1352 تهیه برنامه های آموزشی به سازمان رادیو و تلویزیون واگذار گردید و در سال 1353 با پخش برنامه هایی در زمینه دروشس راهنمایی شروع به کار نمود. در سال 1354 شرکت صنایع آموزش با سرمایه مشترک آموزش و پرورش و سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران به وجود امد که هدف آن تهیه تولید مواد آموزشی مورد نیاز کشور بود که هنوز هم فعال است.
1-5 ماهیت و مقاصد تکنولوژی
1-تکنولوژی های سخت که به طور سنتی از طریق تجربه و امروزه در عصر تکنولوژی علمی با تکیه بر پیشرفتهای علوم طبیعی (از جمله ریاضیات، فیزیک، شیمی و زیست شناسی) توسعه می یابند وغرض از توسعه آن ها، ایجاد قابلیت برای تولید محصولات سخت افزاری است.
1-6 تعاریف مختلف از تكنولوژي آموزشي
جهت ورود به بحث در زمینه تکنولوژی آموزشی، اولین گام، کسب شناخت و آگاهی در زمینه واژه ((تکنولوژی)) و فلسفه پیدایش آن است، فناوری یا تکنولوژی شیوه و شگرد ساخت و کاربرد ابزار، دستگاه ها، ماده ها و فرایندهایی است که گره گشای دشواری های انسان می باشد.
1-6-1 تكنولوژي چيست؟
تكنولوژي به معني هر گونه مهارت عملي است كه درآن از نتايج و يافته هاي عملي استفاده اساسي شود.ابزار در تكنولوژي آموزشي عبارتند از:و سايل سمعي وبصري طراحي نرم افزارهاي آموزشي و وسايل آزمايشگاهي.
بدون ترديد، هيچ برنامه آموزشي نميتواند همه مباحث و مفاهيم علمي دورههاي تحصيلي را به دانشآموزان بياموزد.
1-6-2 تعریف تکنولوژی
این واژه از کلمه تکنولوژیا در یونانی به معنای انجام دادن سیستماتیک هنر یا حرفه گرفته شده است. بخش اول این کلمهtechno تلفیقی از معنای یک هنر و یک فن مشتمل بر دانش مربوط و توانایی دستیابی به نتایج مورد نظر است. ریشه کلمهlogos نیز به معنای استدلال، تبیین، اصل و ارائه دلیل است. بنابراین تکنولوژی به معنای به کار گیری مستدل یا منطقی دانش خواهد بود.
بنابراین تکنولوژی به معنای هرگونه مهارت عملی است که در آن از نتایج دانش و یافته های علمی استفاده میشود (گل بابایی، 1394: 57).
1-6-3 تعریف تکنولوژی آموزشی
مجموعه روشها و دستورالعملهایی که با استفاده از یافته های علمی برای حل مسائل آموزشی اعم از طرح،اجراو ارزشیابی در برنامه های آموزشی به کار گرفته می شود.تعریف مورد توافق صاحب نظران تکنولوژی آموزشی و ارتباطات آمریکاaect چنین بیان کرده است: تکنولوژی آموزشی عبارتست از نظریه و عمل طراحی، تهیه (تولید)، استفاده ( کاربرد)، مدیریت و ارزشیابی فرایند ها و منابع یادگیری.
1-6-4 تعریف تکنولوژی آموزشی نوین
– فرايندي پيچيده و تلفيقي، شامل افراد، رويه ها، انديشه ها، ابزارها و سازماندهي آنها به منظور تحليل مشكلات و تدبير، اجرا، ارزشيابي و مديريت راه حل هايي براي اين مشكلات در تمامي ابعاد يادگيري آدمي
– كاربرد دانش علمي در يادگيري آدمي، براي فعاليتهاي علمي تدريس و يادگيري
– نظريه و عمل طراحي، تهيه، اجرا، مديريت و ارزشيابي فرايند و منابع به منظور يادگيري
– مطالعه و عمل اخلاقي به منظور تسهيل يادگيري و بهسا زي عملكرد بوسيله ايجاد، كاربرد و مديريت فرايندها و منابع فناورانه مناسب.
انسان به عنوان یک گیرنده سیستمی که میتواند رخدادهای پیرامونش را از طریق حواس مختلف دریافت دارد،معرفی میشود او چگونگی شکل گیری یادگیری را در این روند روشن میسازد و برای تشریح چنین روند علمی چند راه که نقش اساسی در یادگیری به عهده دارند بکار می گیرند.
1-8 ویژگی های تکنولوژی آموزشی
- محتوای آموزشی خوب بهتر است به شکل تعاملی باشد به طوری که دانش اموز تنها به مشاهده و یا مطالعه آن نپردازد ، بلکه دانش اموز را به فعالیت و کار با برنامه و محتوای آموزشی بکشاند
- محتوای آموزشی مناسب بایستی جذاب باشد به طوری که بتواند دانش آموزان را به یادگیری مطالب درسی علاقه مند سازد.
- تهیه مطالب درسی بهتر است از تجربه اساتید مجرب و مسلط تر استفاده شود.
- محتوای آموزشی خوب باید دارای ساختار قوی باشد و سیر ارائه منطقی درس در آن رعایت شده باشد.
- عکسها، گرافیکها، فیلمها، اسلایدها، شبیه سازیهایی مرتبط با موضوع درس، به منظور افزایش یادگیری مفاهیم نظری یا مثالهای مورد بحث گنجانده شود.
- جذابیتهای رایانه ای ایجاد شده در تولید یک محتوای آموزشی نباید موضوع اصلی درس را تحت الشعاع قرار دهد بلکه باید در اختیار ارائه بهتر آموزش باشد.
- در یک محتوای آموزشی خوب باید قسمتی برای درج سوالات و یادداشتها در نظرگرفته شود. همچنین اگر امکانی برای ارسال سوال دانش آموزواستاد در حین کار با محتوای آموزشی باشد بهره وری آن بهتر خواهد بود.
- استفاده از قابلیتهای رایانه ای برای کمک در به تصویر کشیدن مفاهیم و توضیحات پیچیده درسی. می بایست از این امکانات برای بیان مفاهیم تئوری و نیز در حل مثالها استفاده شود تا دانش آموز بتواند توانایی تصویری خود را نیز در درک آنها بکار برد. به عنوان مثال در تدریس واکنشهای شیمیایی می توان براحتی از خاصیت انیمیشن استفاده کرده و فعل و انفعالات شیمیایی را به تصویر کشید.
1-10 اهداف تکنولوژی آموزشی
بر اساس تجربیٌات حاصل از به کارگیری دست آوردهای تکنولوژی آموزشی در گذشته وحال و طبق اطلاعاتی که از محققان، صاحب نظران وافراد متخصص در این رشته از علوم عملی آمده است، یافته های زیرفواید کاربرد تکنولوژی آموزشی را مطرح میکند:
1- تکنولوژی آموزشی میتواند بازده آموزشی را از لحاظ کمی وکیفی افزایش دهد. با رشد تقاضاهایی که فراتر از توان بازده آموزش وپرورش امروز است؛ آنچه به عنوان یک امر حیاتی به نظر میرسد این است که یادگیری، موثر ومفید تر انجام گیرد.دست آورد های تکنولوژی آموزشی توانسته است قابلیت خود را در سرعت بخشیدن به رشد آموزش نشان دهد و کاربرد چنین دست آوردهایی میتواند به آموزگار کمک کند تا از وقت محدودی که دارد بیشترین استفاده را ببرد.
…
2-1 تأثيرات رسانه بر روي يادگيري شاگردان
الف – تأثير رسانه بر شيوه هاي يادگيري دانش آموزان : در حدود 98 درصد از تمام اطلاعاتي كه به دست ميآوريم از طريق حواس وارد مغز مي شوند. اين واقعيت نيز وجود دارد كه بيش از 87 درصد از يادگيرندگان ترجيح مي دهند كه به صورت ديداري و دست ورزي ابزاري ياد بگيرند بنابراين دستورالعمل براي برنامه ريزي هاي آموزشي آينده در اختيار داريم اگر چه شروع هر آموزشي به روش شنيداري است.
ب – تأثير رسانه بر انگيزش يادگيري دانش آموزان : طبق نظر جنسون ( 1997) يادگيري تعاملي انتزاعي كه استفاده از انواع رسانه، صفحه هاي فشرده، اينترنت، يادگيري از راه دور، يا واقعيت مجازي را شامل مي شود نيازمند استفاده از انواع حافظه و كمي انگيزش طبيعي است در صورتيكه شكلهاي سنتي آموزش، هزينه هاي بسياري همراه دارد و براي موثر بودن نيازمند انگيزش طبيعي بيشتري است. هم چنين دانش آموزان بايد براي انجام دادن فعاليتهاي سنتي يادگيري كه براي آنها معني دار نيست، تلاش كنند (واجارگاه و نصیری، 1388: 17).
2-2 مفهوم فناوري ( تكنولوژي)
1 ) فناوري زمينه اي عقلائي است كه جهت كسب اطمينان از مهار كردن طبيعت فيزيكي توسط انسان از طريق كاربرد قوانين علمي شناخته شده طراحي شده است.
2 ) فناوري در معناي ذاتي و تجربي خود اساساً به سيستم هايي گفته مي شود كه گروههاي كوچكي كه از نظر تكنيكي بسيار مهارت دارند وداراي سلسله مراتب سازمان يافته اي هستند، براي كنترل منطقي گروههاي بزرگ انساني، وقايع و حوادث و ماشين آلات ابداع شده است (قاسمی، 1388: 92).
2-3 جايگاه رسانه ها و فناوري در آموزش و يادگيري
-يادگيري موثر با تجارب دسته اول عيني آغاز مي شود و سپس به سوي تجارب مجردتر به پيش مي رود بنابراين دانش آموزاني كه امتياز واكنش نشان دادند در برابر رسانه هاي ديداري و شنيداري را درست انتخاب شده و عاقلانه مورد استفاده قرار گرفته اند، موثرتر از دانش آموزاني كه پيش از مواد گفتاري در اختيارشان گذاشته است محتوا را مي آموزند.
-يادگيرنده هنگامي از آموزش بهره مي گيرد كه از طريق علاقه وشور و شوق خود با آن درگير باشد. اگررسانه ها آموزشي درست انتخاب شده باشند مفهوم را به شكلي كه علاقه و انگيزش ايجاب مي كند ارائه مي دهند.
-يادگيرندگاني كه آگاه و مطلع هستند و علاقه و خواسته هايشان برآورده شده است بهتر مي توانند به عنوان انساني خلاق و نوآوردر جامعه عمل كنند (گنجی، 1389: 117).
2-5-2 فیلم استریپ
فیلم استریپ را میتوان به وسیله یک صفحه نمایش بزرگ برای کلاس به نمایش گذاشت یا هر یک از شاگردان از طریق نمایشگرهای کوچک به تماشای این فیلم استریپ بنشینند. این تصاویر صامت و ساکن گاهی با شرح زیر تصاویر و گاهی بدون آن به نمایش گذاشته میشوند. گاهی همراه با نمایش این تصاویر، شرحهایی که روی نوار کاست یا صفحه ضبط شدهاند نیز پخش میشود. چطور از این تکنیک میتوان در آموزش استفاده کرد؟
2-6 طراحي آموزشي
طراحی آموزشی، پیش بینی و تنظیم رویدادهای آموزشی بر اساس اهداف، محتوا و امکانات موجود با توجه به ویژگیها و ساخت شناختی دانش آموزان است. طراحی آموزشی، خواه مربوط به یک دروه کامل یا به یک جلسه ی آموزشی باشد، از اهمیت خاصی برخوردار است.
2-8 نقش وسايل آموزشي در فرايند آموزشي- يادگيري
نقش وسايل آموزشي، بيشتر در چگونگي انتقال مفاهيم به شاگردان نهفته است. اگر چه انتخاب متن و محتواي آموزشي بسيار مهم است، انتقال بهتر و موثر مفاهيم نيز از مسايلي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد. تحقيقات نشان مي دهد كه وسايل آموزشي مناسب در انتقال و تفهيم و تأثير مفاهيم نقش موثري دارند كه مهمترين آنها عبارتند از :
1 – اساس قابل لمسي براي تفكر و ساختن مفاهيم فراهم مي كنند و در نتيجه، سبب مي شوند شاگردان كمتر به مفاهيم انتزاعي متوسل شوند.
2 – سبب ايجاد علاقه در امر يادگيري شاگردان مي شود و توجه آنها را به موضوع آموزشي معطوف مي سازند.
3 – پايه هاي لازم را براي يادگيري تدريجي و تكميلي فراهم مي سازند و آن را دائمي مي كنند.
4 – تجارب واقعي و حقيقي را در اختيار شاگردان قرار مي دهند و در نتيجه موجب فعاليت بيشتر مي شوند.
5 – پيوستگي افكار را در فرايند يادگيري فراهم مي كنند.
6 – در توسعه و رشد معنا، در ذهن شاگردان موثرند و به گسترش دامنه لغات كمك مي كنند.
7 – معنا و مفهوم آموزش را سريعتر و صريح تر منتقل مي كنند.
8 – تجاربي را در اختيار شاگردان قرار مي دهند كه كسب آنها از راههاي ديگر چندان امكان پذير نيست و در نتيجه، به تكامل و افزايش عمق و ميزان يادگيري مي انجامد (رضوی، 1386: 171).
3-1 فناوری اطلاعات وارتباطات
براي فناوري اطلاعات و ارتباطات تعاريف مختلف و گوناگوني ارائه شده است. بررسي مقالات و متون منتشر شده در زمينه كاربرد و استفاده هاي مختلف فناوري اطلاعاتي و ارتباطي نشان مي دهد كه در هيچ يك از آنها تعريفي جامع از فناوري هاي اطلاعاتي و ارتباطي ارائه نشده و تفاوت اين اصطلاح با مفاهيم مرتبط ديگر نظير «فناوري هاي اطلاعاتي» مشخص نشده است. اين پيش فرض در اين تحقيق موردقبول واقع شده است كه اصطلاح فناوري هاي اطلاعاتي و ارتباطي مي تواند به عنوان جايگزيني براي اصطلاح فناوریهاي اطلاعاتي به كار رود (سراجی، عسگری، 1388).
در ذيل چند مورد از تعاريفي كه در متون مختلف براي فناوري اطلاعات و ارتباطات آمده، بيان مي شود:
فناوري اطلاعات و ارتباطات عبارت است از فناوري هايي كه ما را در ضبط، ذخيره سازي، پردازش، بازيابي، انتقال، و دريافت اطلاعات ياري مي دهند. فناوري اطلاعات درشيوه انجام كارهاي ما تحول ايجاد كرده است. فناوري اطلاعات و ارتباطات به هم وابستهاند؛ به طوري كه اطلاعات، ماشين كار تلقي ميشود و ارتباطات، محصول آن است.
…
فهرست مطالب
فصل اول
سیر تحول تکنولوژی نوین
1-1 تاريخچه تكنولوژي آموزشي 2
1-2 تحولات تکنولوژی آموزشی در ادوار تاریخی(قبل از 1900) 3
1-3 تحولات تکنولوژی آموزشی بعد از 1900 4
1-4 تاریخچه تحول تکنولوژی آموزشی در ایران 4
1-5 ماهیت و مقاصد تکنولوژی 7
1-6 تعاریف مختلف از تكنولوژي آموزشي 7
1-6-1 تكنولوژي چيست؟ 9
1-6-2 تعریف تکنولوژی 12
1-6-3 تعریف تکنولوژی آموزشی 12
1-6-4 تعریف تکنولوژی آموزشی نوین 14
1-7 فلسفه تكنولوژي و نظرات انديشمندان اين عرصه 15
1-8 ویژگی های تکنولوژی آموزشی 17
1-9 تکنولوژی آموزشی و ویژگی آن 19
1-10 اهداف تکنولوژی آموزشی 20
1-11 تأثیرات تکنولوژی آموزشی 21
1-11-1 نقش تكنولوژي در يادگيري 21
1-11-2 نقش تکنولوژی آموزشی در تعلیم وتربیت 22
1-11-3 کاربرد تکنولوژی در تعلیم وتربیت 23
1-11-4 نقش فناوري در آموزش 23
1-11-5 تكنولوژي و نقش كامپيوتر در يادگيري دانشآموزان 24
1-11-6 تكنولوژي و تعامل دانشآموزان و معلمان 25
1-11-7 كاربرد مواد و وسايل آموزشي در تدريس و يادگيري 26
1-11-8 کارایی تکنولوژی در تعلیم وتربیت وآموزش 27
1-12 معایب و مزایای استفاده از تکنولوژی آموزشی 27
1-12-1 مزایای استفاده از تکنولوژی آموزشی 28
1-12-2 معایب استفاده از تکنولوژی آموزشی 29
فصل دوم
تکنولوژی آموزشی و مسئله هوشمندسازی مدارس
مقدمه 32
2-1 تأثيرات رسانه بر روي يادگيري شاگردان 33
2-1-1 مولفه های محیط یاددهی و یادگیری مبتنی بر محتوا چندرسانه ای 34
2-1-2 ارزشیابی نرم افزارهای آموزشی 35
2-1-3 کلیات طراحی چند رسانه ای ها 36
2-1-4 عناصر تشکیل دهنده برنامه های چند رسانه ای 36
2-2 مفهوم فناوري ( تكنولوژي) 36
2-2-1 نقش فناوري در تسهيل يادگيري 37
2-2-2 ارکان محیط های یاددهی/یادگیری از نگاه فناوری در چهار دسته زیر طراحی میشود: 37
2-2-3 نیروی انسانی فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزشی 38
2-3 جايگاه رسانه ها و فناوري در آموزش و يادگيري 38
2-4 محتوای الکترونیکی (نرم افزار آموزشی) 39
2-4-1 محتوای الکترونیکی 39
2-4-2 تعریف محتوای الکترونیکی 39
2-4-3 مزایای محتوای الکترونیکی 40
2-4-4 انواع محتوای الکترونیکی 40
2-4-5 فواید حاصل از کاربرد وب 2 در آموزش الکترونیکی 41
2-4-6 پیشنهادهای مکتب رفتارگرایی برای یادگیری الکترونیکی 41
2-4-7 پیشنهادهای دیدگاه ساخت گرایی برای یادگیری الکترونیکی 42
2-5 ابزارهاي تكنولوژي آموزشي 42
2-5-1 کامپیوتر 42
2-5-2 فیلم استریپ 43
2-5-3 اسلاید 44
2-5-4 روشهای استفاده از فناوری و IT در جریان یاددهی و یادگیری 44
2-5-5 آشنایی دبیران هر رشته به سیستمهای IT 44
2-5-6 GIS و REMOT SENSING در جغرافیا 45
2-5-7 تشکیل کلاسهای کارگاهی مخصوص برای هر درس 46
2-5-8 تبدیل اطلاعات رایانه به VCD 46
2-6 طراحي آموزشي 47
2-6-1 مراحل طراحی آموزشی 47
2-7 کاربرد روانشناسی رنگ ها در تولید محتوای الکترونیکی 64
2-8 نقش وسايل آموزشي در فرايند آموزشي- يادگيري 64
2-8-1 انواع وسايل آموزشي 65
2-9 فناوری و محیط های یاددهی/ یادگیری الکترونیکی 66
2-9-1 محیط های یاددهی/یادگیری الکترونیکی(هوشمند) 66
2-9-2 مدرسه هوشمند 67
2-9-3 هفت اصل كليدي در مدارس هوشمند 68
2-9-4 ارکان هوشمند سازی محیط های یاددهی/یادگیری 68
فصل سوم
فناوری اطلاعات و ارتباطات
مقدمه 70
3-1 فناوری اطلاعات وارتباطات 71
3-1-1 مفهوم سواد 72
3-1-1-1 مفهوم سواد اطلاعاتی 73
3-1-1-2 مباني نظري سواد اطلاعاتي 75
3-1-1-3 ضرورت سواد اطلاعاتی 76
3-2 نقش و تأثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر نظام آموزشی 78
3-3 کاربرد فناوری اطلاعات 79
3-4 مزیتهای بهرهگیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات در تعلیم و تربیت 81
3-5 موانع و مشكلات استفاده از فناوري اطلاعات 84
3-6 محدوديت هاي ناشي از توسعه فناوري اطلاعات 86
3-7 تجارب عینی یادگیری 88
فصل چهارم
نتیجه گیری و پیشنهادات
4-1 نتيجه گيري 90
4-2 محدودیت ها 91
4-3 پیشنهادهای پژوهشی 92
4-4 پیشنهادهای کاربردی 92
منابع و مآخذ 93
منبع بخشی از مقاله از ویکی پدیا
مقاله فوق دارای صفحه مشخصات، فهرست مطالب (فصل بندی شده) و 96 صفحه متن (در قالب word ) با رعایت کامل صفحه بندی می باشد. همچنین فونت های کار شده برای متن مقاله B Nazanin(14) و برای تیترهای داخل مقاله B Titr می باشند.
قیمت این مقاله 13100 تومان می باشد، جهت دریافت کامل متن مقاله (قابل ویرایش) بالای صفحه روی پرداخت و دریافت کلیک کنید
مشاهده فهرست مقالات آموزش و پرورش
نوشته شده در 3 مهر 1400
لطفا پس از بهره مندی از مطالب فوق با نظر گرمت به من انرژی مثبت تزریق کن
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.